Πορτοκαλοκέικ σε έκρηξη
- 5 αυγα,
- 1 φλυτζ.τσαγιου βουτυρο,
- 1 1/2 φλυτζ.τσαγιου ζαχαρη,
- 1 μπεικιν,
- 1 βανιλια,
- 3 φλτ.τσαγιου αλευρι,
- 1/3 της φλυτζ.τσαγιου γαλα,
- 1 μεγαλο πορτοκαλι αλεσμενο στο μουλτι (βγαζουμε τα κουκουτσια),
- 1/2 φλυτζ.τσαγιου γλυκο πορτοκαλι ψιλοκαμμενο.
- Χτυπαμε πολυ καλα μεχρι ν ασπρισουν τους κροκκους με την ζαχαρη.
- Χτυπαμε σε σφιχτη μαρεγκα τ ασπραδια, ριχνουμε το βουτυρο και συνεχιζουμε το χτυπημα.
- Εναλλάξ ριχνουμε το γαλα με το αλεσμενο πορτοκαλι, το αλευρι κοσκινισμενο με το μπεϊκιν και τελος με απαλες κινησεις την μαρεγκα.
- Ψήνουμε σε 200 βαθμους αντιστασεις η 180 αερα για μια ωρα.
Γαρνιρουμε με γλασσο πορτοκαλιου η οτι αλλο θελουμε
Αυτό το κεϊκ γινεται και με μανταρινια.