Τούρτα Μιλφέιγ

Τούρτα Μιλφέιγ ή αλλιώς Μιλφέιγ της Γιορτής!! Σε XL μέγεθος για πολλά άτομα!!! Ένα γλυκό δροσερό, εύγευστο και εξαιρετικά εντυπωσιακό!!
- 1 συσκ. φύλλο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
- 1,5 lt. γάλα φρέσκο πλήρες ή light
- 225 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. κορν φλάουερ
- 3 κρόκοι αυγού
- 1 βανίλια
- 1 1/2 κ.γ. γεμάτη βούτυρο
- 1η Σαντιγί :500 ml κρέμα γάλακτος ,1 βανίλια
- 2η Σαντιγί: 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια
- Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες και μετά στη μέση. Έτσι το κάθε φύλλο βγάζει 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε 2 ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 165o C, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Ψήνουμε δηλ. ταυτόχρονα δύο ταψιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα ή όρθια σε ταψί.
- Για την κρέμα: Ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρόλα εκτός από 2 κούπες που τις κρατάμε χωριστά σε μπολ. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα και την υπόλοιπη στο μπολ. Στο μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους, τη βανίλια κι ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί όλο αυτό το μίγμα. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας για να κάψει το γάλα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει παίρνουμε 1-2 κουτάλες ζεστού γάλατος και ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας γρήγορα στο μίγμα του μπολ για να ζεσταθεί κι αυτό. (Προσοχή μη γίνουν οι κρόκοι ομελέτα!!!). Ρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να μη μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία θα ακουμπά επάνω στην κρέμα (για να μη κάνει πέτσα) και μετά στο ψυγείο να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την 1η σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος δυνατά στο μίξερ μαζί με τη βανίλια, μέχρι να στέκεται. Αφού κρυώσει και σφίξει η κρέμα, τη μεταφέρουμε στον μπολ του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά. Ρίχνουμε και την άγλυκη σαντιγί και συνεχίζουμε πιο δυνατά το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν καλά τα δύο μίγματα. Η κρέμα μας είναι έτοιμη. Τη μεταφέρουμε σε ένα δοχείο με καπάκι και στο ψυγείο.
- Για τη 2η σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος δυνατά στο μίξερ, κι όταν αρχίσει να δένει προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα μέχρι να δέσει και να σταθεί η σαντιγί. Τη μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο.
- Στήσιμο Τούρτας Μιλφέιγ: Αφού έχουμε έτοιμα τα υλικά μας, στήνουμε την Τούρτα λίγο πριν σερβίρουμε, για να είναι φρέσκια και τραγανή και να μην έχει νοτίσει το φύλλο. Κόβουμε τα κομμάτια της σφολιάτας στη μέση και κατά μήκος. Στρώνουμε τα κομμένα μισά κομμάτια σε πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο, κάθετα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ με χοντρή μύτη και αδειάζουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας επάνω στην πρώτη στρώση σφολιάτας. (Αν δεν έχουμε κορνέ στρώνουμε την κρέμα με σπάτουλα).
- Ακουμπάμε 2η στρώση από κομμένα κομμάτια σφολιάτας, κόντρα αυτή τη φορά, δηλ. οριζόντια, για να είναι σταθερές οι στρώσεις μεταξύ τους και να μην ανοίξει η τούρτα όταν θα σερβίρουμε. Επάνω στις σφολιάτες, στρώνουμε ένα παχύ στρώμα από σαντιγί, με δεύτερο κορνέ, ή απλή σπάτουλα.
- Ακουμπάμε την 3η στρώση από σφολιάτες, πάλι κόντρα, κάθετα αυτή τη φορά. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, όλη την τούρτα, την επιφάνεια και γύρω- γύρω. Κόβουμε με τα χέρια μας φύλλα σφολιάτας σε κομμάτια, μικρά, μεγάλα και τρίμματα και καλύπτουμε όλη την τούρτα.
- Ολοκληρώνουμε, πασπαλίζοντας παντού άφθονη ζάχαρη άχνη.
Οι ποσότητες είναι για μία μεγάλη πιατέλα. Θέλουμε να μας περισσέψουν υλικά, για να έχουμε άνεση στο στήσιμο της τούρτας. Με τα υλικά που περισσεύουν στήνουμε μικρότερες τούρτες, κορμούς, ή ατομικά μιλφέιγ. Η κρέμα και η σαντιγί διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Οι σφολιάτες εκτός ψυγείου για να μη νοτίσουν 1-2 ημέρες.
Παρόμοιες συνταγές
Μιλφέιγ με φράουλες
Μιλφέιγ
Το Μιλφέιγ του Δάσους
Γλυκόξυνο πεντανόστιμο Μιλφέιγ
Μιλφέιγ με σοκολάτα
Μιλφέιγ με φρυγανιά και βύσσινο