Κιμοπιτάκια της Bar Barbar
Αφράτα, πανεύκολα και νόστιμα για όλες τις εποχές.
Κόκορας με τουρσί λάχανο στο φούρνο
Ένα καθαρά Θρακιώτικο φαγητό από το Καβακλί της Ανατ.Ρωμυλίας
Κολοκύθι γλυκό του κουταλιού με αρίδα
Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού, με ένα υπέροχο σχήμα!
Κολοκυθόπιτα στριφτή με καρύδια και σταφίδες
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι του ταψιού με κίτρινη κολοκύθα, που όμως μας αποζημιώνει σε γεύση και αρώματα.
Κολυβόσμος από τον Ίασμο
Είναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και επίσης το μοιράζουμε πάλι αποβραδίς σαν κάλεσμα σε μνημόσυνα. Σε άλλες περιοχές μοιραζουν ψωμακια με μελι και καρυδια. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια σαν γλυκό, διότι μας αρεσει πολυ.
Κομπόστα αχλάδια
Με αυτόν τον τροπο αξιοποιουμε τα δικα μας φρουτα και παντα εχουμε κατι νοστιμο και δροσιστικο στο ψυγειο μας.
Κουλουράκια με εσπεριδοειδή
Ευωδιαστά και αγαπημένα κουλουράκια.
Κουλουράκια με ταχίνι και πετιμέζι
Μυρωδάτα και πολύ νόστιμα κουλουράκια
Κουλουράκια της Λαμπρής
Ευωδιαστά και τραγανά κουλουράκια!
Κουραμπιέδες οι ευγενικοί
Ένας κουραμπιές με savoir vivre. Ο κουραμπιές για μένα είναι μια ιεροτελεστία που κρατά 3 μέρες, αποβραδίς καθαρίζω το φρέσκο βούτυρο, ενσωματώνω με την φυτινη κ το ηλιελαιο και τ αφήνω στο ψυγείο. Την επομένη μέρα πλάθονται και ψήνονται, γίνεται το πρώτο άχνισμα και την τρίτη μέρα κάνω το δεύτερο άχνισμα και μεταφέρω στα κουτιά μου.