Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Η Μηλόπιτα της Γιωργίας

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη μηλόπιτα, αγαπημένη πολλών.

Συστατικά
  • 1 Μαγιά
  • 200 γρ ζεστό Γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 380 γρ αλεύρι (τυπ 550)
  • λίγο Αλάτι
  • βούτυρο γιά να αλείψετε τό ταψί

Γιά τήν γέμιση

  • 1,5 κιλό μήλα
  • Ζουμί από ένα λεμόνι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ σταφίδες
  • 1/2 κ γλ κανέλα
  • 2 κ σ κουκουνάρι
  • 3 αυγά
  • 400 γρ στραγγισμένο γιαούρτη μέ όλα τα λιπαρά 30%
Οδηγίες
  1. Κάνουμε τη ζυμη: Βάζουμε σέ μία λεκάνη τό αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στήν μέση καί βάζουμε τό ζεστό γάλα μέ τήν μαγιά, καί λίγη ζάχαρη, τήν χτυπάμε λίγο με το πιρούνι, να λιώσει καί να αφρίσει λίγο καί τό σκεπάζουμε γιά νά φουσκώσει για 15 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τό γάλα, μέ τό βούτυρο, νά είναι χλιαρό τά βάζουμε όλα μαζί καί αρχηνάμε να ζυμώνουμε μέχρι νά γίνει μία μαλάκια ζύμη νά μήν κολάη, πιά στα χέρια., δέν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι.
  3. Το βάζετε στήν λεκάνη πάλη καί το αφήνετε νά  φυσκώσει για 30 λεπτά.
  4. Καθαρίζετε τά μίλα, τα κόβετε σέ φέτες,καί τούς ρίχνετε το ζουμί από τό λεμόνι..
  5. Κάνουμε τήν γέμιση Βάζουμε τό γιαούρτη, τη ζάχαρη καί τά αυγά καί τα χτυπάμε με τό μίξερ καλά.
  6. Αφού μάς έγινε η ζύμι μας, τήν ανοίγουμε, τήν βάζουμε στό ταψί του φούρνου.
  7. Κρατάμε (1/3) από τήν ζύμη στήν άκρη γιά νά βάλουμε στό τέλος γαρνιτούρα από πάνω.
  8. Στρώνουμε τά μήλα όμορφα στήν σειρά, μέχρι να γεμίσει τό ταψί μας. Βάζουμε κανέλα ,σταφίδες καί τά κουκουνάρια καί από πανό τήν κρέμα, να σκεπαστή καλά.
  9.  Ανοίγουμε  τήν υπόλοιπη ζύμη καί κόβουμε λωρίδες καί κάνουμε σχέδιο μπακλαβαδωτό. Ανάβουμε τόν φούρνο μας στό 200β να ζεσταθεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρας, γιά 40 λεπτά.
  10. Όταν κρυώσει, τά κόβουμε τετραγωνάκια κομματάκια καί τούς βάζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εινε μια καινουργια συνταγη,που ανακαληπσα σε ενα περιοδηκο,και μου αρεσε,πολι η συνταγη,και ηπα να το κανω.Ε λυπον εινε πολι καλο,και τρωγετε και ζεστο,ακομα πιο καλο!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011
Ζεστή ή κρύα η μηλόπιτα είναι ένα θαυμάσιο γλυκό!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία διαφορετική μηλόπιτα!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο Γεωργια πολυ καλη!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011
Γεωργία ,μήπως κρατάμε το 1/3 της ζύμης για γαρνιτούρα και όχι τα 2/3; κατά τα άλλα φαίνεται πολύ καλή συνταγή και εμφανίσιμη!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011
Προφανώς έτσι θα είναι, θα διορθωθεί.
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011
Συγνωμη!!!!!!!εγηνε ενα λαθος:κραταμε2/3 απο την ζυμη για το ταψη,και το υποληπο, για την γαρνητουρα!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011
και το αλεύρι (τυπου 550)ειναι αυτο που κανουμε τα τσουρεκια !!
Μεταφορά στην κορυφή