Η Μηλόπιτα της Γιωργίας
- 1 Μαγιά
- 200 γρ ζεστό Γάλα
- 60 γρ ζάχαρη
- 50 γρ βούτυρο
- 380 γρ αλεύρι (τυπ 550)
- λίγο Αλάτι
- βούτυρο γιά να αλείψετε τό ταψί
Γιά τήν γέμιση
- 1,5 κιλό μήλα
- Ζουμί από ένα λεμόνι
- 100 γρ ζάχαρη
- 40 γρ σταφίδες
- 1/2 κ γλ κανέλα
- 2 κ σ κουκουνάρι
- 3 αυγά
- 400 γρ στραγγισμένο γιαούρτη μέ όλα τα λιπαρά 30%
- Κάνουμε τη ζυμη: Βάζουμε σέ μία λεκάνη τό αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στήν μέση καί βάζουμε τό ζεστό γάλα μέ τήν μαγιά, καί λίγη ζάχαρη, τήν χτυπάμε λίγο με το πιρούνι, να λιώσει καί να αφρίσει λίγο καί τό σκεπάζουμε γιά νά φουσκώσει για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τό γάλα, μέ τό βούτυρο, νά είναι χλιαρό τά βάζουμε όλα μαζί καί αρχηνάμε να ζυμώνουμε μέχρι νά γίνει μία μαλάκια ζύμη νά μήν κολάη, πιά στα χέρια., δέν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι.
- Το βάζετε στήν λεκάνη πάλη καί το αφήνετε νά φυσκώσει για 30 λεπτά.
- Καθαρίζετε τά μίλα, τα κόβετε σέ φέτες,καί τούς ρίχνετε το ζουμί από τό λεμόνι..
- Κάνουμε τήν γέμιση Βάζουμε τό γιαούρτη, τη ζάχαρη καί τά αυγά καί τα χτυπάμε με τό μίξερ καλά.
- Αφού μάς έγινε η ζύμι μας, τήν ανοίγουμε, τήν βάζουμε στό ταψί του φούρνου.
- Κρατάμε (1/3) από τήν ζύμη στήν άκρη γιά νά βάλουμε στό τέλος γαρνιτούρα από πάνω.
- Στρώνουμε τά μήλα όμορφα στήν σειρά, μέχρι να γεμίσει τό ταψί μας. Βάζουμε κανέλα ,σταφίδες καί τά κουκουνάρια καί από πανό τήν κρέμα, να σκεπαστή καλά.
- Ανοίγουμε τήν υπόλοιπη ζύμη καί κόβουμε λωρίδες καί κάνουμε σχέδιο μπακλαβαδωτό. Ανάβουμε τόν φούρνο μας στό 200β να ζεσταθεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρας, γιά 40 λεπτά.
- Όταν κρυώσει, τά κόβουμε τετραγωνάκια κομματάκια καί τούς βάζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη!!!!!!
Μηλόπιτα βελούδινη
Μηλόπιτα με pasta frolla
Η Μηλόπιτα της Ζαχάρως
Αρωματική μηλόπιτα
Μηλόπιτα η Αγαπημένη
Μηλόπιτα με γέμιση και κρέμα καρυδιού
Ανοιχτή μηλόπιτα της Ειρήνης
Μηλόπιτα σκεπαστή
Μια μελένια Μηλόπιτα
Μηλόπιτα με Σοκολάτα
Τα Μήλα της Εύας
Μηλόπιτα Καλτσόνε
Μηλόπιτα της Μπιάνκας
Μηλόπιτα με λικέρ αυγού
Μηλόπιτα με κρέμα κρασιού
Ατομικά μηλοπιτάκια